Profetior 2020-2029

En av meningarna med att döpa denna tidning till Nästa Dag är att lyfta fram det profetiska på ett tydligt sätt och inte bara fokusera på det som är här och nu utan se ett steg längre. Många intressanta profetior kommer just nu också och de behövs verkligen ledning i en tid som denna så att man inte bara stirrar sig blind på nuet, samtidigt som det alltid är viktigt att pröva allt: Förakta inte profetior, men pröva allt, behåll det goda och håll er borta från allt slags ont (1:a Thessalonikerbrevet 5:20). Så här nedan följer 3 olika profetior som har både med nuläget att göra men också med det som ligger lite längre fram.

Jonathan Cahn, är en messiansk jude som är verksam i en församlingen i New Jersey i USA och som har skrivit en hel del böcker om det profetiska har fått ett profetiskt budskap som döpts till The Return. Likt Sverige 714, utgår budskapet från 2:a Körnikeboken 7:14 där det står ”Men om mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land.” Detta budskap riktas framförallt speciellt till detta år och det amerikanska presidentvalet men också inför framtiden, därför att om inte en grundlig omvändelse sker där vi på allvar vänder om och byter livsmönster är domen inte långt borta. Det är kärnan budskapet.
Kjell Henricson som driver youtubekanalen Vittnesbörd Tv sedan 2014 och har fått ett budskap som han förmedlar på engelska denna gång med har titeln ”Are you ready to step up for Christ?”. Fokus ligger på vad som kommer hända efter att coronaepidemin har avtagit och vad församlingar och enskilda kristna bör tänka på för att kunna vara användbara för Guds rike i denna tid.
Thomas Horn, som tidigare kommit med flera profetiska budskap bla. om att den förre påven ”Benedictus” skulle avgå vilket inte många trodde på när de först hörde det, men som senare visade sig stämma, har nu fått ett nytt allvarligt budskap. Denna gång handlar det om år 2029 och en stor katastrof som kan komma att hända då. Men samtidigt poängterar han att om omvändelse sker, likt när Jona profeterade om staden Nineves undergång (Jona 1-4) och folket då omvände sig, behöver inte detta heller inträffa år 2029. Det handlar i viket fall om att en väldigt stor metiorit ska träffa jorden år 2029 och han referrar bla. till Uppenbarelseboken 8:10-11 där det står ”Den tredje ängeln blåste i sin basun. Då föll en stor stjärna från himlen, brinnande som en fackla, och den föll över en tredjedel av floderna och vattenkällorna. Stjärnans namn är Malört. En tredjedel av vattnen förvandlades till malört, och många människor dog av vattnet som hade blivit bittert.” NASA har också haft koll på denna metiorit och förstått faran men dolt information för allmänheten säger Horn. Han har också gjort en rejäl undersökning innan han gick ut med detta och rådfrågat många experter m.m och sammanställt alltihopa i boken ”The Wormwood Prophecy” som både går att köpa fysiskt och ladda ner digitalt. Mer info om det i beskrivingen av youtubeklippet.

Som sagt Pröva allt… och kärnan i alla dessa 3 budakap är just att söka Gud i svårigheterna och ändra sina prioriteringar i livet, för då kan framtiden också ändras till det bättre.