Spänt läge i Israel inför det nya året som firas ikväll enligt den bibliska kalendern

När solen går ner ikväll börjar det nya året (Rosh Hashanah) enligt den bibliska kalendern som används i Israel idag. Kalenderna börjar med skapelsen av Adam (Första Mosebok 1:26) vilket enligt denna kalender skedde för 5782 år sedan. Detta år är också ett sk. sabbatsår som också kallas ”Shemitah år” vilket inträffar vart 7:e år (läs mer i 3:e Mosebok kapitel 25 osv.). Läget är fortsatt spänt i Israel och nyligen lyckades 6 palestinska terrorister rymma från ett fängelse med hög säkerhetsnivå vilket skapat problem i landet, mer info i nyhetssändningen nedan:

Moshe som är en messiansk jude och bor i norra Israel i Galileen, där Jesus verkade för det mesta, rapporterar från sitt perspektiv om vad som händer just nu:

Sid Roth som hållt på med programmet It´s Supernatural i många år nu profeterar tillsammans med en Rabbin som tror att Jesus / Yeshua är messias och heter Felix Halpern angående det nya året… pröva detta:

Luke Harding profeterar också angående det nya året i videon nedan bla. talar han om Psalm 82 och att Gud kommer att ta tag i världens ledare som inte ödmjukat sig inför honom m.m: