Jerusalem Prayer Breakfast i Stockholm 4-5 April blev ett lyckat arrangemang trots motstånd…

Trots byte av hotell och en del andra motgångar så blev Jerusalem Prayer Breakfast verklighet i Stockholm 4-5 April… Mer info i videon nedan från det första mötet på torsdag kväll:

Lars Enarson var en av talarna och tog bla. upp att Olof Palme bjöd in Yassir Arrafat till Stockholm 1982 vilket skapat många problem i relationen mellan Sverige och Israel mer info i videon nedan:

Lars presenterade också sin nya bok ”Sanningen om Palestina” under ett seminarium på hotellet och den går att beställa på www.sanningenompalestina.com:

Albert Veksler är huvudarrangör för Jerusalem Prayer Breakfast som samlar människor över hela världen, framförallt kristna och judar, för att tillsammans be om frid för Jerusalem som det står i Psalm 122:

Be om frid för Jerusalem!
    Låt dem som älskar dig vara trygga.
Låt det råda frid inom dina murar,
    trygghet i dina borgar.
För mina bröders och vänners skull
    vill jag önska dig frid,
för Herren vår Guds hus skull
    vill jag söka ditt bästa.
– Psalm 122:6-9

Ett bibelord som återkom ett flertal gånger hos talarna var Joel 3:1-3: Guds Dom Över Israels Fiender ”För se i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, ska jag samla alla hednafolk och föra dem ner i Joshafats dal. Där ska jag hålla dom över dem för mitt folks skull, min arvedel Israel som de har skingrat bland folken. De har delat mitt land och kastat lott om mitt folk” – Joel 3:1-3

Och detta är ett viktigt ord i tider då många tror att lösningen på konflikten i Israel och mellanöstern är att man delar upp landet i två stater den sk. tvåstatslösningen men det är inget Bibelns Gud kommer att välsigna utan tvärtom döma vilket Joel 3:1-3 talar om

Såsom Du och Ditt land behandlar Israel kommer Ni bli behandlade av Gud, en till video från en av deltagarna som var med på frukosten: