Presidentvalet i USA- När Twitter, Facebook & Youtube blir för politiskt aktiva finns alternativen – ”Minds”, ”Allsocial”, ”Bitchute” mfl.

I den pågående presidentvals kampanjen utnyttjar allt fler både privatpersoner och företag sin så kallade yttrandefrihet och säger sin åsikt. De stora Teknikjättarna styrs ofta av en vänsterliberal politisk agenda och det märks i hur de agerar. Twitter lade nyligen till en sk. ”Fact-Check” på några av presidentens tweets vilket nedvärderar inlägget som mindre seriöst och vill således få folk att tänka i en viss riktning om vad presidenten säger, detta är en del av det privata företaget Twitters egen yttrandefrihet kan man säga och har egentligen inget att göra med om hans tweet är mer eller mindre rätt eller fel. Det visar istället var Twitter som privat företag står i politiska frågor. Detta ledde i vilket fall till att presidenten drog igång en utredning som går ut på att Twitter inte ska kunna lägga sig i inlägg på detta sätt och märka dem som mer eller mindra bra, falska eller sanna.

Ytterst sätt handlar detta om yttrandefrihet åt båda hållen, så troligtvis kommer detta presidentdikret inte att leda någonstans. Trump har rätt att göra vilka inlägg han vill och Twitter, som ett privat företag, har rätt att märka hans inlägg som de vill, både är ett uttryck för yttrandefrihet. Vad Twitter, Facebook, Google, Youtube mfl. vill göra är således att styra folks tankar i en viss rikting, och som för det mesta är vänster liberalt politiskt orgienterad , vi skulle även kunna kalla inriktningen för ”antikristlig”. Och ”Fact-Check”, ”Shadow-Banning” eller andra former av censur på dessa plattformar har inget egentligen med vare sig fakta eller vad som är sant eller falskt att göra, även om det också kan ha med det att göra ibland. För det mesta har de dessa företags egen åsikter att göra eller ”andemaktens agenda” bakom dessa företag att göra, det är viktigt att komma ihåg.

Men vad många inte har koll på är att det finns bra alternativ till både Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, Youtube mfl. som inte styrs av samma politiska agenda, så varför inte ta en titt på:

Minds: https://www.minds.com/ (liknar Facebook på många sätt) – Nästa Dag har en grupp på denna plattform: https://www.minds.com/groups/profile/1089261773389606912/feed

Allsocial: https://allsocial.com/ (liknar Twitter)

GAB: https://www.gab.com/ (En blandning mellan Facebook och twitter

Bitchute: https://www.bitchute.com/ (Alternativ ”Youtube” sida med videos.) Bibelfrågor Tv har en systerkanal här: https://www.bitchute.com/ambtvsweden/

Brighteon: https://www.brighteon.com/ (Alternativ ”Youtube” sida med videos.)

Duckduckgo: https://www.duckduckgo.com (Alternativ sökmotor som inte sparar dina sökningar såsom Google gör)

Goodgopher: https://www.goodgopher.com/ (Alternativ sökmotor som inte sparar dina sökningar såsom Google gör, har även mailfunktion)

Protonmail: https://protonmail.com/ alternativ mailserver utan reklam när man kollar sin mail, dvs. du behöver inte se spritreklam samtidigt som du kollar din mail exempelvis, är också mer krypterad än exempelvis gmail.

Att ägna mer tid på dessa plattformarna och även göra reklam för dem till sina vänner är ett effektivare men lite jobbigare sätt, eftersom vanas makt är stor, att påverka utvecklingen i den riktning man själv vill. En politisk lösning som tvingar Twitter, Facebook, Youtube mfl. att inte censurera inlägg kommer nog inte hända inom överskådlig framtid. Då är det bättre att göra det man kan med alternativen än att sitta och gnälla på Teknikjättarna eller varför inte starta en helt egen plattform istället, som du själv kontrollerar över… Det var ju trots allt så alla dessa nu stora plattformar startade en gång i tiden.

Ytterst sett handlar detta om att Gud själv har tillåtit ondskan att finnas och att få tala, precis som han inte kunde stoppa ormen från att tala i Lustgården. Det är alltså upp till oss att välja sida och aktivt genomskåda vad som är lögn och vad som är sanning med hjälp av den Helige Ande och inte med nån ”Fact-Check” funktion eller att bara tro på det som serveras för oss av stora teknikjätte företagen.

Avslutningsvis så är Jesu egna ord om ogräst talande för hur det ligger till och varför det är som det är:

Han lade fram en annan liknelse för dem: ”Himmelriket är som en man som sådde god säd i sin åker. Men medan folket sov, kom hans fiende och sådde ogräs mitt bland vetet och gick sedan sin väg. När säden växte upp och gick i ax, visade sig också ogräset.

Då gick tjänarna till sin herre och sade: Herre, visst sådde du god säd i din åker? Varifrån kommer då ogräset? Han svarade: Detta har en fiende gjort. Tjänarna frågade honom: Vill du att vi ska gå och samla ihop det? Nej, svarade han, då kan ni rycka upp vetet samtidigt som ni rensar ut ogräset. Låt båda växa tillsammans fram till skörden. När skördetiden är inne, ska jag säga till skördemännen: Samla först ihop ogräset och bind det i knippen för att brännas. Men vetet ska ni samla in i min lada.” -(Matteus 13:24-30)