Valet i USA blir mer och mer känsloladdat… Så också politiskt motiverad censur på sociala medier…

Vem som kommer att leda USA efter 3:e November blir mer och mer intressant, blir det fyra år till med Donald Trump eller blir det fyra med Joe Biden. Sociala media platformar såsom Twitter, Youtube och Facebook har också under en längre tid aktivt censurerat innehåll från dem som aktivt supportar Trump administrationen. Detta märktes tydligt under torsdagen den 15:e oktober då många konton på dessa plattformar stängdes ner. En av huvudanledningarna var den information som spreds angående Joe Bidens son Hunter Biden och som gäller hans skumma affärer med både Kina och Ukraina. Läs mer På en hårddisk som Hunter Biden själv lämnat in på lagning, men sedan inte hämta ut, har man också hittat bilder och filmer med pedofilt innehåll där han också själv ska ha deltagit aktivt. Det är främst denna känsliga information som nedstängningarna handlar om. När Demokraterna i sin tur anklagade Trump för att samarbeta med Ryssand i förra valet och drog honom inför riksrätt stängdes inte några konton ner på social media som promotade att Trump borde avsätts exempelvis. Detta trots att hela rättegången tillslut visade sig vara byggd på felaktig information. Trumps advokat Rudy Giuliani, som också säger att han har fått en kopia av hårddisken, förklarar i en intervju nedan vad hela Hunter Biden historien handlar om och hur hårddisken kom fram m.m.

Dnajlion7” (i videon nedan) är en av många Youtubers som fått sitt konot raderat delvis på grund av denna information. Han kör dock vidare på Bitchute och i videon nedan förklara han vad som hänt:

Nedan en till video från Dnajlion7 där han ger sin version av Biden historien:

I svensk media avfärdas denna historia ofta som sk. ”fake news”, men avslutningsvis vill Nästa Dag uppmuntra sina läsare att undersöka saken närmare själva och bilda sig sin egen uppfattning och inte bara svälja det som serveras i de traditionella nyhetsmedierna…

Sk. ”Fake News” är inget nytt fenomen utan vi hittar det på olika ställen i Bibeln bla. angående Jesu uppståndelse från det döda: Medan de var på väg, kom några ur vaktstyrkan in till staden och berättade för översteprästerna om allt som hade hänt. Dessa överlade med de äldste, och sedan gav de soldaterna en stor summa pengar och sade till dem: ”Säg att hans lärjungar kom under natten och rövade bort honom medan ni sov. Om ståthållaren får höra detta, skall vi tala med honom så att ni inte behöver oroa er.”  Soldaterna tog pengarna och gjorde som de hade blivit tillsagda. Så vann detta rykte spridning bland judarna ända till denna dagMatteusevangeliet 28:11-15

Så om makthavare på Jesu tid spred falska nyheter via olika ”media-kanaler” varför skulle inte dagens makthavare kunna göra precis detsamma… Nu senast här i Sverige har exempelvis de nya uppgifterna angånende Estonias förlisning och ett stort hål i skrovet väckt sådan misstankar. Läs mer