Varning för global hyperinflation och varubrist m.m… Men kriser skulle egentligen aldrig behöva hända om bara människan lyssnade på Gud…

Det kommer många varningar om en svår vinter, hyperinflation, brist på varor och så vidare just nu och vi behöver förbereda oss på sådana scenarior… Ha ett extra lager med mat hemma och kunna värma sig med annat än sådant som är kopplat till elnätet etc… Men det är också viktigt att komma ihåg att alla kriser egentligen är konstalade och människogjorda, dvs. de hade inte alls behövt att hända om människan bara hade lyssnat på Gud, istället för att lita på sin egen förmåga. Det hela började, enligt Bibeln, med syndafallet i Edens Lustgård, (Första Mosebok kapitel 3)… Och även om det finns brist på jorden så finns det ingen brist i himlen och Gud kunde ge Israels barn mat i öknen helt gratis ifrån himlen. Då sade Herren till Mose: ”Se, jag ska låta det regna bröd från himlen åt er. Folket ska gå ut och samla så mycket de behöver för varje dag. Så ska jag pröva dem, om de vill vandra efter min lag eller inte. När de på sjätte dagen tillagar vad de har fört hem, ska det vara dubbelt så mycket som de annars samlar varje dag.”– 2:a Mosebok 16:4-5. Så oavsett vad som händer framöver i världen är det viktigaste att ropa till Gud i nöden för där finns alltid den verkliga lösningen och inte i ”ekonomiska räddningspaket” etc, vilket bara är en tillfällig lindringar och inte någon långsiktig lösning. Nedan några olika videor som talar om vad som ligger framför:

Först ut Albert Milton från God Unlimited, som varnar för varubrist vilket har med det som den sk. ”Pandemin” har skapat. Han tar bla. upp att det finns mat på båtar i hamnar men att denna inte lossats och kommit till butikerna pga. av olika annat lockdown åtgärder m.m. Han uppmanar till att spara mat men framförallt lita på Gud och bli uppmuntrad av vad han kan gör för dem som ber…

Nedan en intervju med ”Jim Rickards” som skrivit ett flertal böcker om ekonomin, och den senaste i raden heter ”The New Great Depression, Winners and Loosers in the Post-Pandemic world”. Han tittar på de olika aspekterna av ekonomiska kriser och varför de uppstår exempelvis hyperinflation (dvs. pengarna blir mindre och mindre värda snabbt), deflation (mindre pengar i omlopp men de blir mer värda). Han tar även upp hur det är bankerna själva och människa som skapar kriserna exempelvis pga. banker nu för tiden inte har någon verklig täckning, i exempelvis Guld som man hade förr i tiden, för de pengar de lånar ut och det hela bygger egentligen bara på mer och mer skulder och stater höjer sina tak för hur stora statsskulder de får ha etc. vilket skapar en bubbla som tillslut spricker osv.

Holger Nilsson höll även en predikan i Vetlanda Friförsamling söndagen 24/10/2021 som handlade om tiden innan Jesu Återkomst där han bla. tog upp både hyperinflation och hur elförsörjningen kan slås ut väldigt enkelt nu för tiden via cyberattacker och internet m.m och att vi behöver förbereda oss och inte leva oförstående inför den tid vi lever i.

Holger talade också dagen innan 23/10/2021 på Kingdom Chapel i Motala där han bla. sa att ”Pandemin” kommer fortsätta och bli värre m.m vilket är ett tecken på att Jesu återkomst närmar sig.

Bibelfrågor Tv och Christ Divine Yard Assembly har tidigare pratat om detta med kriser men att de inte heller behöver hända om människor omvänder sig till Gud…