Reportage! Väckelsefest #2 / Revival Fest #2 i Eskilstuna 30/04/2022 och faran med ”Receptiv Ekumenik” m.m

Dagen inleddes med gatuevangelisation med musik och predikan i centrala Eskilstuna, mer info i videon nedan:

Nedan en bild ifrån ”förmötet” där en man vittnar om sin frälsning för 31 år sedan 1991 och hur han blev fri från alkohol och drogberoende och fick förlåtelse för sina synder, även hos Polisen, och hur han därefter ofta har vittnat på stan. En gång vittnade han för en kvinna som sedan bad om förbön för sin dotter som hade cancer och dottern blev helad från cancern efter att de bett för henne m.m… klicka på bilden för att se videon:

Därefter hölls det officella mötet på ”Contrast” bedvid statsbibloteket där huvudbudskapet i predikan med Arrey Atem handlade om vem Jesus är och varför Gud skapat oss till sin avbild etc. Han tog också upp den svåra frågan om varför Gud överhuvudtaget planterade ”kunskapens träd” på gott och ont i Edens lustgård, vilket har lett fram till den kaotiska värld vi lever i idag, mer info i video:

Oscar Nilsson talade i slutet av mötet för de saker som hindrar väckelse i Sverige och en ny sak som dykt upp angående det är ett möte som arrangeras av Sveriges Kristna Råd i Sigtuna i juni 27-30 juni där man ska behandla något som kallas ”Receptiv Ekumenik”. Detta går, lite enkelt förklarat, ut på att man helt accepterar och själv går in i en annan religiös traditions läror. Ett skrämmande exempel från Kongo i Afrika togs upp där man både bjudit in ”Helige andes närvaro” och ”Förfädernas andars närvaro” på ett mötet arrangerat av Katolska kyrkan… (läs mer om vad som hände i Kongo i artikel från Världen Idag)

Pastor Per-Arne Imsen från församlingen Agape (hemsida) i Göteborg varnade också för detta i videon nedan:

Mötet är också uppladdat på Bitchute:

Mötet finns också på Facebook följ denna länk för att se den inspelning