I måndags startade det nya bibliska året – År 5783 – men är de egentligen 5994 år sedan Adam skapades, vilket kalender bygger på ? Bibelforskning tyder på att något inte riktigt stämmer med dagens tideräkning i Israel, från den forntida… + ”Den Röda Kon” har landat

Mellan söndag och måndag gick vi från år 5782 sedan Adam skapades till år 5783 vilket firades i Israel utifrån följande bibelord:

Nyårshögtiden

23 Herren talade till Mose. Han sade: 24 Säg till Israels barn: I sjunde månaden, på första dagen i månaden, skall ni hålla sabbatsvila, en minneshögtid med basunklang, en helig sammankomst. 25 Inget arbete skall ni då utföra, och ni skall offra eldsoffer åt Herren. Den skall för er vara en dag med basunklang. – 3:e Mosebok 23:23-25

Detta årtal kan dock vara lite fel och vissa menar att det egentligen är år 5994 år sedan Adam skapades enligt den Bibliska kalendern… År har bla. tagits bort för att mörklägga att messias redan har kommit, mer info om detta i videon nedan från 2018 då det alltså var år 5779 enligt kalendern som används i Israel idag fast kanske egentligen år 5990 enligt den äkta bibliska kalendern:

En annan intressant sak vad gäller Israel och den sista tiden är att 5 st. ”Röda Kor / Kvigor” ifrån Texas i USA har landat i Israel alldeles nyligen vilket har med det 3:e templet och reningsvattnet att göra, mer info om detta i videon nedan:

Reningsvattnet

”19 Herren talade till Mose och Aron. Han sade: ”Detta är en lagstadga som Herren har befallt: Säg till Israels barn att de skaffar fram åt dig en röd kviga som är felfri och inte har något lyte och som inte har burit något ok. Ni skall ge den åt prästen Eleasar, och man skall föra den utanför lägret och slakta den i hans åsyn. Och prästen Eleasar skall ta något av blodet från kvigan på sitt finger och stänka det sju gånger mot framsidan av uppenbarelsetältet. Sedan skall man bränna upp kvigan inför hans ögon. Hud och kött och blod skall brännas upp tillsammans med hennes orenlighet. Och prästen skall ta cederträ, isop och karmosinrött garn och kasta det i elden där kvigan bränns upp. Sedan skall prästen tvätta sina kläder och bada sin kropp i vatten. Därefter får han gå in i lägret, men han skall vara oren till kvällen. Också den som brände upp kvigan skall tvätta sina kläder i vatten och bada sin kropp i vatten och vara oren till kvällen. En man som är ren skall samla ihop askan efter kvigan och lägga den utanför lägret på en ren plats. Den skall förvaras åt Israels barns menighet för att användas i reningsvattnet. Detta är ett syndoffer. 10 Den som samlade ihop askan efter kvigan skall tvätta sina kläder och vara oren till kvällen. Detta skall vara en evig stadga för Israels barn och för främlingen som bor ibland dem.”4:e Mosebok 19:1-10