Väckelsen i Asbury / Kentucky 2023 – bara ytlig eller finns det ett djup ? Avsaknad av ledare ifrågasätts…

En spontan sk. ”väckelse” har startat i Asbury / Kentucky 08/02/2023 och mötet har nu pågått spontant mer eller minder kontinuerligt i över en vecka. Inga kända talare eller lovsångsledare var inbjudna utan allting hände spontant enligt de som var där. Man pratar också om att det är bra att det inte finns några tydliga ledare inom detta. Nedan ett vittnesbörd från det som pågår…

Red Letter Ministries grundare Brandon Barthrop har dock en del att säga om detta. För det första kan just bristen på ledare bli / vara ett problem eftersom Gud i de allra flesta använder just mänskliga ledare för att verka på jorden. Jesus kom därför i mänsklig gestalt och verkade i Den Helige Ande´s kraft som, sedan han stigit upp till himlen, fortsatte sitt verka genom Apostlarna, Paulus, Petrus mfl, som var människor de också. Så att eftersträva en ledarlös väckelse kan bli problematiskt och leda till ytlighet och kortsiktighet… Mer info i videon:

Vittnesbörd om helande under dagarna som gått hittills:

På 1970-talet hände en liknande väckelse på samma plats:

Livestream, följ händelseutvecklingen själva och skapa er en egen uppfattning:

För mer detaljer om händelseförloppet finns en sida på wikipedia redan uppe: https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Asbury_Revival

Vi fortsätter följa detta och ser vart det tar vägen…