Varför bunkrar folk de onyttigaste och mest ”cancerframkallande” varorna ?

23-03-2020 Forskningsstudier har visat på att det finns ett klart samband mellan överkonsumtion av framförallt det vita industriellt framställda sockret som är en vanlig ingrediensen i väldig många livsmedel > Läs mer om studien. Ändå är det just dessa varor som oftast är slut på hyllorna i dessa bunkringstider då folk vill köpa på sig stora mängder av det som de tror sig behöva under svårare omständigheter. Vitt mjöl och pasta gjort på det vita mjölet är andra produkt som ofta är slut på hyllorna vilket också forskning visat på att de vid överkonsumtion bidrar till ökad risk för cancer. > Läs mer om detta:

Så för den som vill äta hälsosammare råder det för tillfället ingen brist på varor i hyllorna runt om vårt land. Fullkornsprodukter av olika slag, även sådana som ser ”vita” ut finns det gott om. Honung och andra bättre sötningsprodukter än det ”vita sockret” går också att få tag på ett relativt enkelt sätt fortfarande.

Även om coronavirus inte är att leka med så finns det något ännu värre som har pågått under en mycket längre tid och som organisationer såsom Cancerfonden inte har varnat tillräckligt för. Cancerfonden själva sponsras tyvärr ofta av samma företag som tjänar mångmiljonbelopp på att sprida varor med mycket socker och vitt mjöl i, detta märker vi speciellt under den sk. Rosabandet kampanjen där man tex. för att ”motverka” cancer uppmuntras att köpa inplastade bullar med mycket socker i, mycket motsägelsefullt. Kärlek till pengar är en rot till allt ont. (1:a Timoteusbrevet 6:10)