Anklagarna fick pengar för att göra grova förtal i BBC dokumentären mot T.B Joshua & SCOAN

Wiseman Harry som bott i Nigeria tillsammans med TB Joshua i över 10 år men som nu bor och verkar utifrån Thessalonike i Grekland har gjort en sk. Q&A (Questions & Answers) där han avslöjar många av personerna som anklagar TB Joshua och Synagoge Church Of All Nations i dokumentären. Han säger att varför anklagarna nu så grovt har förtalat församlingen och TB Joshua i flera fall handlar om att de fått betalt för att göra det, precis som Judas fick betalt för att förråda Jesus. Han förklarar bla. att det inte finns några belägg som styrker att TB Joshua ens skulle ha kunnat våldta kvinnor, han påstås ha varit ensam med, eftersom han i princip aldrig var ensam med någon utan hela tiden hade sina manliga lärjungar med sig, och Harry var en av dem. Videon besvarar en hel del andra frågor som dokumentären påstår, bla. om byggnaden som kollapsade. Denna byggnad var väl byggd och det fanns inga tecken på instabilitet, detta var istället en terrorattack och det finns bla. dokument i SCOAN´s arkiv från olika säkerhetstjänster runt om i världen bla. Mossad & CIA som bekräftar att detta var en sk. Controlled Demolition”. Mer info i videon:

Chris Strong som varit med i församlingen i över 17 år berättar sitt vittnesbörd angående BBC dokumentären.

I dokumentären förekommer en kvinna som heter Ajoke som påstås vara TB Joshua´s biologiska dotter men detta är inte sant och i videon nedan berättar TB Joshua själv den sanna historien och Ajoke. Hon hittades nämligen en månad gammal övergiven av sina föräldrar utanför församlingens lokaler i Lagos på gatan som tog hand om henne. I videon berättas även hur hon många gånger stulit pengar från människor i församlingen och andra, så återigen ser vi hur pengarna BBC och produktions bolaget Open Democracy gett de medverkande är motivet bakom förtalet.

En till video som förklarar vem Ajoke är:

En till person som är med i dokumentären är Jessica och i videon nedan avslöjas att även hennes vittnesbörd, som i och för sig ser trovärdigt ut när hon gråter exempelvis, inte heller är sant och handlar istället om förtal och skådespel mot pengar:

John Chi från Kamerun som länge varit en lärjunge till TB Joshua berättar i videon nedan hur han ser på dokumentären och lögnerna som ligger bakom den.

En annan person som vi tog upp mer om i förra artikeln, Bisola Johnson, som anklagar TB Joshua tjänar också pengar på det. Hon har bla. skrivit en bok med titeln ”The TB Joshua I Know” som säljs på bokus.com för 211 kr Länk till boken

Organisationen bakom dokumentären heter Open Democracy och är ett globalistiskt styrt media bolag som man kan se när man läser om vilka sponsorerna är. Globalismens mål är ju att ena alla religioner och att då attackera kristna och försöka splittra dem, som tror att det bara är Jesus som är vägen till Fadern, är ett av mål dessa mediebolags mål… De har även gjort en lång artikel på sin hemsida om dokumentären där man lyfter fram förtalet https://www.opendemocracy.net/en/5050/tb-joshua-legacy-john-chi-ark-of-god-covenant-ministry-scoan/

Frank Harvey Logan, ännu en lärjunge till TB Joshua i USA ger sitt vittnesbörd i videon nedan och avfärdar även han anklagelserna som rena lögner.

Nedan kan du själv se programmet från BBC:

Avslutningsvis pröva allt i bön inför Gud: ”Så förmanar jag nu er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er andliga gudstjänst. Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.” – Romarbrevet 12:1-2